onsdag 14. august 2013

Høyres politikk - kortversjon

Om få uker har vi gjennomført et stortingsvalg, og mitt ønske er at da har vi også en ny regjering - med et sterkt Høyre.

I den forbindelse ønsker jeg å forsøke å informere om hva Høyre står for, og hva som vil være Høyres politikk i den kommende stortingsperioden - vedtatt av Høyres landsmøte i mai 2013.

Programmet er i 11 kapitler, så jeg vil ta for meg ett og ett hvor jeg skal lage en kortversjon av hvert kapittel.

Og jeg starter med kapittel 1: "Nye ideer og bedre løsninger".

Formålsparagrafen til Høyre er som følger: "Høyre vil føre en konservativ fremskrittspolitikk, bygget på det kristne kulturgrunnlag, rettsstaten og folkestyret, for å fremme personlig frihet og sosialt ansvar, medbestemmelse og eiendomsrett, og et forpliktende nasjonalt og internasjonalt samarbeid".

Høyres politikk bygger på respekt for tidligere generasjoner, og ansvarsfølelse for dem som kommer etter oss. Selv om dette programmet gjelder for kommende stortingsperiode, tar vi til orde for en helhetlig, ansvarlig og langsiktig politikk som har bærekraft også over tid.

Målet for Høyres politikk er et samfunn med muligheter for alle. Skal vi lykkes med å ta vare på de verdiene som preger den nordiske modellen trenger vi en skole- og velferdspolitikk som sikrer at flest mulig blir i stand til å delta aktivt i samfunns- og arbeidslivet.

Programmet bygger på 4 grunnleggende ideer:

- mangfold er en positiv drivkraft for endring
- kunnskap er en forutsetning for å løse utfordringene vi står ovenfor
- det å skape verdier er verdifullt i seg selv
- spredning av makt gjør samfunnet sterkere

Livskraft, bærekraft og konkurransekraft vil være viktige momenter for videre utvikling. Livskraft handler om det som knytter oss sammen som mennesker. Høyre ønsker et sterkt og uavhengig sivilsamfunn for å sikre frihet, likeverd, mangfold og maktbalanse. Et bærekraftig samfunn er et samfunn som tar vare på grunnleggende samfunnsverdier, trygger velferden og tar vare på miljøet. Konkurransekraft sikrer oss fortsatt høy sysselsetting og et næringsliv som på flere områder hevder seg sterkt internasjonalt. I tillegg til å videreutvikle petroleumsindustrien må vi ha flere ben å stå på i fremtiden. Gode og stabile rammevilkår for næringslivet, og en skole der kunnskap settes først, er de viktigste forutsetningene for økt innovasjon og nye arbeidsplasser. Høyre ønsker å vri bruken av oljepenger fra offentlig forbruk og over til investeringer i bl.a. forskning, utdanning og samferdsel.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar