fredag 16. august 2013

Leserinnlegg fra meg og Frank ang. sykehusutredning

Dette er et felles tilsvar fra meg og Frank i forbindelse med de evinnelige oppslagene om hva vi mener om fremtidig helsetjenester i regionen. For oss er det viktig å få en helthetlig utredning på hvilke tjenester som skal leveres hvor - i tråd med Finnmark Høyres politikk:

Høyre står fast på vår politikk

Etter utallige henvendelser fra ulike Høyre-politkere til Altaposten om vårt ståsted angående fremtidig helsetjenester i Vest-Finnmark registrerer vi at lederartikkelen i tirsdagens avis i aller høyeste grad sår tvil om vår troverdighet. I en viktig valgkamp er det meget beklagelig.

Høyre har aldri hatt som strategi å tale med to tunger. Laila Davidsens utspill angående en helhetlig utredning av fremtidens sykehusstruktur og helsetjenester er overhodet ikke sensasjonelt. Det er helt i tråd med hva Høyre har ønsket i flere år. Altapostens leder hevder også at Høyre har vært garantist for at dagens sykehusstruktur ligger fast - selv om Altaposten er godt kjent med Finnmark Høyres programformulering fra 2011: "Høyre vil kreve nødvendige og objektive utrednigner før helseinvesteringer, slik at dagens og fremtidens behov sikres på best mulig måte".

For Høyre er målet med helsepolitikken å levere gode helsetjenester så nær brukerne som mulig. Da må man starte med spørsmålet, hva kan man levere hvor? 

I tillegg er det slik at investeringer av slike størrelser som investeringsplanen til Helse Nord beskriver krever helhetlige vurderinger. Helhet innebærer at man ser på mange faktorer. Regionen, geografi, eksisterende institusjoner, fagmiljø, fremskrevet vekst, utvikling av industriaktivitet, desentralisering av tjenester, økonomi osv, osv. 

For Høyre er det viktig at innbyggerne i hele regionen er trygg på at de får et kvalitativt og faglig godt helsetilbud, hvor også samfunnsøkonomiske utredninger er gjort. Hvordan dette skal løses i fremtiden vil vi som politikere få beslutningsgrunnlag for etter en helhetlig utredning.
 
Laila Davidsen
Frank Bakke-Jensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar