lørdag 24. august 2013

Kapittel 4: Samferdsel

Høyre ser nødvendigheten av en sterk satsing på infrastruktur og veibygging. Dette har vært et nedprioritert område i for mange år, og nå rammer det sterkt både næringsliv og innbyggere.

Offensiv satsing på kollektiv i og rundt de store byene, og hurtig utbygging av vei (både vedlikehold og nybygg) i resten av landet må komme i gang raskt.

Norge trenger en infrastruktur som er tilpasset fremtidens krav til sikkerhet, kvalitet og tilgjengelighet. Flere, bedre og tryggere veier vil knytte landet sammen, styrke vår konkurransekraft og sikre livskraftige lokalsamfunn.

Det norske veinettet er for dårlig utbygget og for dårlig vedlikeholdt. Høyre mener det trengs økte bevilgninger både til investeringer og til vedlikehold, og mer helhetlige løsninger for planlegging, bygging og finansiering.

Trafikksikkerhet må også være i fokus, og vi behøver en økt utbygging av gang- og sykkelveier.

Høyre vil at mer av overskuddet fra oljefondet skal brukes til investering i infrastruktur - slik intensjonen med handlingsregelen egentlig var.

Sikkerheten på sjøen og et høyt beredskapsnivå langs hele kysten er også viktig oppgaver for Høyre.

Flytrafikken er en sentral del av det norske transportnettet, og det er viktig å sørge for rammevilkår som sikrer et godt flytransporttilbud og en nødvendig oppgradering av flyplasser og rullebaner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar