lørdag 24. august 2013

Hvorfor stemmer jeg Høyre?

Jeg stemmer Høyre. Og det er det mange grunner til. Stortingsvalgprogrammet for perioden 2013-2017 er full av gode grunner.

Høyre er er parti som tar enkeltmennesket på alvor, og som ønsker et mindre statlig byråkrati. Like rettigheter uavhengig av økonomi henger også høyt hos Høyre. Det betyr at dagens praksis hvor du kan snike i helsekøen om du betaler selv er usolidarisk. Høyre ønsker at alle skal få rask behandling, og at det skal være det offentlige som tar regninga.

Skattelette har de fleste av oss ikke bruk for. Men noen har faktisk det. De lavtlønte bør betale mindre skatt, slik at de kan leve av egen inntekt. Å skattlegge de lavtlønte så høyt at de må banke på døra hos andre offentlige instanser for å få betalt sin husleie (i et overopphetet boligmarked) er ikke solidarisk. Det er ganske nedverdigende for de det gjelder. De aller fleste mennesker ønsker å kunne forsørge seg selv, da må samfunnet tilrettelegge for at det er mulig.

Innenfor det private næringslivet har vi også laget urimelige hinder. Det er laget et skjemavelde, lovhierarki og byråkrati som kan spenne bein under selv den mest ihuga og innovatie næringslivsaktør. Det private næringslivet er fremtida vår - vi må lage et system som sikrer vekstmuligheter for de. Trygge arbeidsplasser er grunnpilaren i velferdssamfunnet, og da kan ikke det offentlige byråkratiet være vekstnæringen.

De siste årene har vi sett en voldsom vekst av pasienter - ikke bare til de ordinære sykehusene - men også innenfor rus- og psykiatrifeltet. Dette er pasienter som må hjelpes så tidlig som mulig, og som må gis helhetlige og gode tilbud både før, under og etter behandling. Dette er et område som i altfor mange år har blitt forsømt, og jeg er glad for at med Høyre i regjering vil denne gruppen bli prioritert. Dette er mennesker som både kan og vil bidra i samfunnet, dersom vi bare gir dem en hjelpende hånd i en vanskelig fase av livet.

Å sørge for en god skolegang med tidlig innsats for de som behøver det er også helt avgjørende for at barna skal kunne vokse opp til å bli i stand til å ta landet videre, og til å bidra i arbeidslivet. Jo flere som faller utenfor, jo vanskeligere vil det være å opprettholde landet som et av verdens beste land å bo i. Det må vi ta på alvor.

De aller fleste av oss har alt vi trenger, men vi må innse at mange er ikke like heldige. Selv ikke i Norge. Jo tidligere vi klarer å få gjort grep for å sikre alle en sjanse i hverdagen - og sikrer et variert næringsliv, jo bedre vil også landet være for våre etterkommere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar