søndag 14. august 2011

Mitt landsmøteinnlegg 2011

Kjære Landsmøte

Jeg er stolt over å være politiker fra Høyre når samferdsel diskuteres.

Høyre har stor troverdighet innenfor samferdsel - også i mitt fylke, Finnmark.

Det har ikke dagens regjering!

I Finnmark har vi en vei som binder oss sammen med resten av Norge, E6.

Den europaveien har vært stengt en rekke ganger i vinter, pga ras og rasfare. Det betyr at både private og næringsliv må kjøre en omvei for å komme seg inn i fylket, nemlig gjennom Finland. En omvei på 60 mil.

Men selv om vi ikke er blitt lovet rassikring på europaveien slik at veien kan holdes åpen, er vi lovet ny asfalt. Ikke med midtdeler, eller tilstrekkelig bredde, men dog – ny asfalt.

Vi er også lovet bomstasjon. På E6. På en vei med 1700 biler i døgnet mener de rødgrønne det bør komme en bomstasjon! At det koster mer å kreve dette inn enn hva som skal investeres, det er av underordnet betydning. Bompengetrollet skal bo i hele landet!

For litt over ett år siden fikk også vi en litt forsinket julegave. Vi fikk veier!  Men når vi hadde fått en stor gave, så tenkte regjeringen: da trenger de ikke penger i tillegg!

Så nå sitter vi med 23 veistrekninger som er stemplet trafikkfarlige, og et vedlikeholdsetterslep på over 1 milliard kroner. Takk for gaven…..

Ved Snøhvitutbyggingen i Hammerfest var vi ikke forberedt, og sørget ikke for oppgradering av infrastrukturen i forkant. Nå fortsetter olje- og gass-eventyret, og vi i Høyre må vise at vi har vilje til satsing. Et minimum må selvfølgelig være at E6 blir opprustet, uten bompenger.

Men vi kan ikke stoppe der. Det må et skikkelig samferdselsløft til, for at næringslivet skal kunne utnytte det potensialet som ligger der, og som vil gi både regionen og nasjonen et løft, og sikre våre fremtidige inntekter. Utgifter til inntekts ervervelse er noe vi i Høyre har skjønt. Vi må være i forkant, ikke i etterkant.

Handling nå vil velgerne sette pris på!

2 kommentarer:

  1. Har du støtte i ditt eget parti? Har Høyre sentralt noen gang stemt mot bompengfinansiering?

    SvarSlett
  2. Høyres stortingsgruppe støtter kommunestyrer som selv tar initiativ til bompengefinansiering. Dersom Høyre kommer i posisjon i ex. Alta vil det ikke foreslås bompengefinansiering av veier i kommunen.

    SvarSlett