mandag 15. august 2011

Elevhybler

Viser til siste tids debatt om mangelen på elevhybler ved enkelte videregående skoler i Finnmark.

Svaret fra fylkesordføreren om at det tar mange år før dette problemet er løst mener Finnmark Høyre er en defensiv holdning til et alvorlig problem! Det er et dårlig signal til alle våre håpefulle som vi ønsker skal få seg en god utdanning i hjemfylket, og oppleve utdanningstiden som positiv og trygg.  Her må fylkeskommunen, i samarbeid med den enkelte vertskommune og private utbyggere finne en løsning innen neste høst – vi kan ikke gå flere skoleår i møte med samme type utfordring.

I Finnmark er vi kjent med, og har akseptert, at mange elever må reise fra hjemstedet for å ta seg utdanning. Mange av disse er unge og uerfarne ungdom, og det er vår plikt å sørge for at disse har akseptable boforhold på det stedet de må reise til for å gå på skole. Det handler om trygghet for både eleven og foreldrene.

Derfor ønsker Finnmark Høyre å sette dette høyt på dagsorden, og dersom vi kommer i posisjon på fylkestinget etter valget vil vi umiddelbart ta tak i dette, slik at man sikrer at gode løsninger er på plass innen neste høst.

I tillegg er det et krav fra Finnmark Høyre at borteboende elever skal gis mulighet til ukependling mellom hjem og skole, og det betyr en sterkere satsing på kommunikasjonstilbudet i fylket.

Laila Davidsen
1. kandidat Finnmark Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar