torsdag 23. juni 2011

Svar på leserinnlegg i Altaposten 23.6.2011

Oppklaring av Fremskrittspartiets forundring
Jeg blir personlig, i torsdagens Altaposten, stilt 4 konkrete spørsmål av en av FrPs listekandidater. Disse spørsmålene kunne han for så vidt stilt sine egne kommunestyrerepresentanter, da disse var enige i Høyres tiltak. Spørsmålene kunne også vært stilt vår gruppeleder eller lokalforeningsleder, men det er altså jeg som er bedt om å oppklare Strifeldts forvirring. I Alta Høyre er vi naturligvis høflig, og jeg gir herved de svar han ber om. Svarene kommer punktvis slik de var stilt.
1. En omfattende omstrukturering av kommuneadministrasjonen vil ikke gi umiddelbar innvirkning på driftsbudsjettet. Dette vil ta noe tid. Derfor har Alta Høyre foreslått strakstiltak på en rekke områder, i tillegg til å selge aksjene i parkeringshuset – noe som ville avhjulpet den økonomisk akutte situasjonen. Vi har skjermet skoler, sykehjem, utekontakt og helsesøster, men har foreslått kutt i skolefrukt, kantine, tilskudd folkehøgskole og klassetur, nærværsteam etc.
2. Salg av aksjene i parkeringshuset  vil ikke gi varig effekt på driftsbudsjettet. Dette er et av strakstiltakene Alta Høyre vil gjennomføre i påvente av at omstruktureringen får effekt. Å eie aksjer i et parkeringshus er ikke en kommunal oppgave. Å sørge for at Alta kommune har gode skoler og sykehjem er en kommunal oppgave, og en av de oppgavene Alta Høyre prioriterer høyest. At Fremskrittspartiet vil beholde eierskap i et parkeringshus samtidig som Ekornsvingen sykehjem legges ned støttes ikke av Alta Høyre.
3. Opphevelse av vikarstoppen vil ha en positiv effekt på de ansatte. Når man i dag ikke får hentet inn vikarer ved de ansattes sykdom får dette store konsekvenser for de som blir igjen. Mange blir nå utslitt, og har en negativ opplevelse av arbeidsdagen. Våre ansatte føler at de ikke får hjulpet de som de ønsker å hjelpe. Dette går igjen ut over brukerne – som er våre barn og våre eldre. Kommuner som har gjort forsøk med økning i bemanningen har opplevd å sitte igjen med både økonomisk og menneskelig gevinst. De ansatte har vært fornøyd, har fått mulighet til å gjøre en god jobb og sykefraværet har gått dramatisk ned.
4. I dette punktet refererer Strifeldt til forslag som Alta Høyre ikke har fremmet. Ergo blir det vanskelig å oppklare det. Allikevel kan jeg referere noe av Alta Høyres forslag i håp om at det skal hjelpe: “Rådmannen må konkret utrede muligheter som et sykehjem i Alta (felles ledelse, ulike lokaliteter)”.  Å spare penger på administrasjon vil innvirke både på dagens og fremtidige driftsbudsjett. Større virksomheter gir de ansatte bedre arbeidsvilkår, bedre turnuser og flere heltidsstillinger. Med fornøyde ansatte og tilstrekkelig antall ansatte vil også brukerne få en bedre hverdag.
For øvrig håper jeg våre mulige samarbeidspartnere i fremtiden forsøker å oppklare slike åpenbare misforståelser i andre fora enn i lokalavisen.
Laila Davidsen, Alta Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar