tirsdag 21. juni 2011

Markeringspolitikk – eller en nødvendighet?

Alta Høyre har blitt beskyldt for å drive markeringspolitikk på bekostning av våre innbyggere. En tvilsom beskyldning. Ja, Høyre ønsker å markere egen politikk. Men den ønsker vi å markere nettopp for å ivareta våre innbyggere, både nå i en akutt vanskelig situasjon, og for å bedre økonomien på lang sikt.
På lang sikt er vår politikk blant annet en endret struktur på kommunens virksomheter, som gjør at vi vil drive Alta Kommune både billigere og mer effektivt. Vi må omstrukturere, slik at vi får færre ledere og tydeligere ansvarsforhold. Det vil alle tjene på, både ansatte og brukere.
I tillegg var det viktig å markere at det ikke var aktuelt for Alta Høyre å legge ned Ekornsvingen sykehjem uten å ha alternative sykehjemsplasser å tilby beboerne. Det hadde ikke våre fremtidige samarbeidspartnere funnet inndekning for – derfor måtte vi på vegne av våre eldre fremme vårt eget forslag.
Å bryte avtalen med Origo, som er et viktig bidrag i innovasjon og næringsutvikling, var heller ikke aktuelt for Alta Høyre. Det ville også fått store konsekvenser i forhold til de andre bidragsyterne i dette samarbeidet.
Alta Høyre synes heller ikke at det er riktig prioritering å eie aksjer i et parkeringshus - som kan selges for adskillige millioner kroner - i en tid vi er raka fant og må legge ned tjenestetilbudet til barn og eldre. Vi fikk dessverre ikke støtte hos flertallet for å selge oss ut av parkeringshuset. Stordriftsfordeler av f.eks. kjøkkendrift fikk vi heller ikke flertallet med på å utrede.
Alta Høyre ønsker også å oppheve vikarstoppen på skoler og i sykehjem. Siden vikarstoppen ble innført har sykefraværet gått opp. Det betyr at vi sliter ut våre ansatte. Det ønsker ikke vi å være bekjent av.
Noen kutt valgte også Alta Høyre å gjennomføre, som f.eks. skolefrukt, nærværsteam, støtte til Øytun, kommunal kantine m.m. Men for oss var det viktig å skjerme de svakeste. At flertallets vedtak i mandagens kommunestyremøte gikk ut over helsesøsterstilling, utekontakt, skoler og sykehjem beklager vi på det sterkeste.
Alta Høyre har fremmet et helhetlig forslag til innsparinger for 2012. Det vil komme frem av protokollen som alle kan lese på kommunens hjemmeside.
Laila Davidsen, Alta Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar