onsdag 13. juli 2011

Solstikk i utlandet

Borgerlig kaos, sier representanter fra Arbeiderpartiet i onsdagens Altaposten. Det får meg til å tenke på et ordtak. “Du ser splinten i din brors øye, men ikke bjelken i din egen”.
Utsagnet om borgerlig kaos kommer altså fra et parti som går til valg på en ordfører de mente ikke hadde gjort en god jobb, og som de selv ville kaste – i all offentlighet. De førte velgerne bak lyset før forrige valg, de har vært på etterskudd i all økonomistyring og alle byggeprosjekter har endt med millionsprekk. Men det er ikke kaos? Det som er positivt er dog at de nå innrømmer sine brudd på valgløfter, og at det burde vært gjort strukturelle grep i organisasjonen for flere år siden. Men innrømmelsene hjelper ikke alle de som nå rammes av de siste års politikk. At de internt i eget parti ikke får flertall for å gjøre de riktige grepene før tauet strammes sier vel sitt om årsaken til dagens situasjon. Og om hva vi kan forvente de neste årene, om regimet fortsetter.
Nå viser de også en rørende omsorg for kommunalt ansatte, og ber om at de behandles med respekt. Der har de full støtte fra Alta Høyre. Men Alta Høyre har et annet syn på hva det innebærer. Alta Høyre ønsker ikke å videreføre vikarstoppen, slik at de som ennå ikke er syke må utføre dobbelt arbeid og står i fare for å slite seg ut. Alta Høyre ønsker ikke å tilby helsearbeidere kun 20 % stillinger, slik at de selv må bruke tid og ressurser på å leite etter ekstravakter for å få en lønn å leve av. Alta Høyre ønsker ikke at ansatte og skoleelever skal være nødt til å lese i avisen at deres skole og arbeidsplass skal legges ned. Dette er ikke hva Alta Høyre kaller for respektfull behandling av hverken innbyggere eller ansatte.
Når det gjelder sykehjem og barnehager ser vi i samme avis at Svein Iversen peker på de samme tingene som både Alta Høyre og NHO har påpekt: at aktørene spiller hverandre gode vil være nyttig for å kunne levere gode tjenester, med god kvalitet og til en lavest mulig kostnad. Han får naturligvis full støtte for dette fra Høyre, for oss er det viktig med et godt tilbud til brukerne – uavhengig av hvem som leverer tjenesten. Da må man tørre å se på hvilket forbedringspotensial man har, uavhengig av aktør. “Beste praksis” var også utgangspunktet til NHO i sin utredning, og der var det både kommunale, ideelle og kommersielle aktører man kunne se til.
Avslutningsvis ønsker jeg å anmode både politikere og journalister til å oppdatere seg på begrepene privatisering og konkurranseutsetting. Å hevde at Alta Høyre ønsker å privatisere helse- og omsorgstjenester er en direkte feilinformasjon. Høyre mener det er et offentlig ansvar å sørge for et godt tilbud til alle som behøver det, fortsatt betalt av det offentlige.
Laila Davidsen, Alta Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar