torsdag 21. juli 2011

Alle parti fokuserer på Høyre - det gjør også vi i Høyre.

Jeg synes det er gøy å se at de øvrige politiske parti så tydelig utroper Høyre som det reelle alternative til sittende regime. De debatterer Høyres politikk i avis etter avis. Utfordringen er jo at de ikke helt har satt seg inn i vår politikk, og dermed ikke er sannhetsvitner for velgerne. Derfor vil jeg som Høyre-politiker si litt om hva Alta Høyre har tenkt å gjøre etter valget, om velgerne skulle gi oss mulighet.
Alta Høyre ønsker å få fart i næringsutviklingen. For Høyre er det viktig å skape verdier før vi skattlegger dem. Får vi til en økt verdiskapning i kommunen vil vi også øke skatteinntektene. Vi må ha flere ben å stå på, og følge med i den rivende utviklingen vi ser kommer. Det må tilrettelegges for industri og annen næring, og vi vil aktivt ta kontakt med de aktører som kan være aktuelle samarbeidspartnere. I tillegg må vi naturligvis ha fokus på det eksisterende næringsliv, lytte til dem og forsøke å gi dem best mulig rammevilkår for å utøve og utvikle sin næring.
Alta Høyre vil få fart i boligbyggingen. I dag er det stor etterspørsel etter boliger, og prisene blir dermed unaturlig høye. Det er ingen logikk i at det skal være dyrere å etablere seg i Alta enn i Oslo. Får vi ikke økt antall boliger vil det være svært vanskelig for unge å etablere seg i kommunen.
Alta Høyre ønsker å sette fokus på skolen. Vi må sørge for at lærerne har mulighet til å sette læring i fokus, sørge for tilstrekkelig antall kvalifiserte lærere, og gi elevene det læringsmateriellet de behøver for å tilegne seg den kunnskapen de behøver.
Alta Høyre skal få økonomien under kontroll. Det må imidlertid gjøres på en måte som ikke tar knekken på våre ansatte, setter våre eldre på gata eller i et avisoppslag fjerner skolene i livskraftige bygder.
Alta Høyre ønsker et tilstrekkelig antall sykehjemsplasser med god kvalitet, og som vil være et godt sted å bo for våre eldre. I dag har vi 3 sykehjem i kommunal regi og 1 sykehjem i privat regi. Alta Høyre mener at dersom vi opprettholder ett sykehjem i kommunal regi vil de øvrige sykehjemmene kunne drives av private eller ideelle organisasjoner. Dette vil skjerpe ønsket til alle eierne om å ha det beste sykehjemmet hvor våre eldre har det godt og trives. En sunn konkurranse, hvor man kan og bør lære av hverandre.
Alta Høyre vil sette fullt trykk mot sentrale myndigheter for å få utbedret dårlige statlige veier og rassikret farlige strekninger. Det er ikke innbyggerne i Alta som skal betale prisen for at vedlikehold og samferdselssatsning har vært nedprioritert gjennom mange år. Alta Høyre kommer ikke til å akseptere bompengefinansiering av veiene i kommunen, men plassere ansvaret for rette myndighet: staten.
Godt valg.
Laila Davidsen, Alta Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar