tirsdag 16. november 2010

Sisa Kultursenter

I dag har jeg vært på konferanse i regi av Sisa Kultursenter.

Sisa Kultursenter er en ideell organisasjon med fokus på ulike mennesker i alle aldre. Sisa er en sosial møteplass, et foreningshus, prosjekthus og kontorsted for frivillige lag og foreninger. Sisa er også en paraplyorganisasjon for omlag 20 forskjellige lag og foreninger som har sine aktiviteter i Sisas lokaler.
Gjennom foreningene og ulike prosjekter dekkes områdene flerkulturalitet, folkehelse, kulturformidling, kunst, internasjonale spørsmål og miljøvern.

Sisa vant fylkeskommunens likestillings- og mangfoldspris 2010.

Sisa Kultursenter har vært et statlig prosjekt med en varighet på 2 år. Dette prosjektet utløper 31.12.2010. I går fikk offentligheten vite at Sisa ikke har økonomi til å drive videre, og har sagt opp husleiekontrakten der de leier. Dette vil ramme et bredt spekter av brukere, og jeg vil gå så langt som å karakterisere det som en katastrofe for Alta-samfunnet om Sisa ikke videreføres.

Det jeg imidlertid spør meg er: hvorfor har ikke vi som politikere visst om disse økonomiske utfordringene til Sisa på et tidligere tidspunkt? I samtale med et styremedlem i Sisa i dag (fra Arbeiderpartiet) fikk jeg informasjon om at: "joda, dette hadde styret visst om lenge, og styrelederen er jo politiker!" Ja, også styrelederen er Arbeiderparti-politiker. Det vil si at Arbeiderpartiet har visst om disse utfordringene LENGE, uten å informere opposisjonen, eller resten av formannskapet/kommunestyret. Arrogant, og nok et tegn på at de svakeste i samfunnet blir neglisjert.

"Gladnyheten" som ble presentert Sisa i dag var imidlertid at nå skal ordføreren og hovedutvalgslederne innkalles til krisemøte for å diskutere situasjonen. Fortsatt er det ingen interesse for å informere og inkludere opposisjonen i dette arbeidet.

Dette skulle vært tatt tak i for lang tid siden, og laget en strategi for hvilke samarbeidspartnere man kan knytte til seg for å videreføre prosjektet.

Opposisjonen blir atter en gang satt på sidelinjen med sine gode tanker og innspill. Og jeg er atter en gang provosert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar