torsdag 4. november 2010

Hva har skjedd siden sist?

Hei igjen!

En stund siden jeg blogget sist, og mye har skjedd. Mye positivt, vel og merke :-)

Nominasjonsmøtet til Finnmark Høyre har nå hatt sitt møte, og jeg er nå valgt som Finnmark Høyres fylkesordførerkandidat. Tusen takk, Høyre-venner!

I forrige uke var jeg i Oslo på KS Eierforum og KRDs konferanse "Etikk og eierskap". En virkelig bra konferanse, med mye nyttig lærdom. Viktige momenter var eierskapsstrategi, selskapskontroll, eiermeldinger, habilitet og etikk. Liv Signe Navarsete skulle foredra om etikk siste dag, men meldte forfall.....:-/

I går gjestet vår partileder Erna Solberg Alta. En flott dag, hvor vi først var innom FeFo for å få en generell orientering om utviklingen og utfordringene de har stått ovenfor, og hvordan de ser for seg fremtiden. Derfra gikk turen til Distriktsmedisinsk senter (kjent som Altamodellen innenfor spesialisthelsetjenester) hvor vi fikk en omvisning og orientering om hva Altamodellen er, hvor vi har lykkes, utfordringer ift samhandlingsreformen, økonomiske belastninger i dagens system ved å avlaste sykehusene med sykestueplasser og fremtidige ønsker og behov.

Dagen ble avsluttet i Kunnskapsparken, hvor medlemmer, næringsliv og andre var invitert til folkemøte. En fin seanse, med mange gode spørsmål og svar.

Her var Erna tydelig på at bompengeprosjektet utenfor Alta var samfunnsmessig ulønnsomt! Hun var tydelig på at samferdsel var et satsningsområde for Høyre. Hun så at reintallet i Vest-Finnmark må ned. I tillegg støttet hun tanken om forbedret flyforbindelser innad i fylket, for å ivarta næringslivet her i den kommende utvikling. Større ringvirkninger i nord i forbindelse med oljevirksomhet var også viktig for Høyre sentralt, og foreslår å legge inn 200 millioner i statsbudsjettet til dette arbeidet. Vårt ønske om en helhetlig utredning om fylkets fremtidige helsetjenester møtte også full forståelse hos vår partileder.

Det var de tema hun rakk å komme innom på den tilmålte tid (tre kvarter), og det var de ting publikum var opptatt av og stilte spørsmål om.

Alt i alt en fantastisk dag! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar