søndag 15. mai 2011

Høyres løsninger i skolen

Mye er bra i norsk skole. Lærere og rektorer gjør en stor innsats. Likevel ser vi at norsk skole oppnår knapt nok middels gode resultater, at altfor mange går ut av skolen uten å ha lært å lese, skrive og regne skikkelig og at altfor mange elever i videregående skole faller fra.

Dette er et alvorlig problem for Norge, men enda alvorligere for de barna og ungdommene som rammes. Kunnskap og grunnleggende ferdigheter er helt avgjørende for å klare seg som voksen, og kravene som stilles til den enkelte blir stadig større.

Høyre vil skape en skole som bygger på kunnskap og grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving og regning. Høyre vil at de dyktigste ønsker å bli lærere, og at de som allerede er lærere får mulighet til å utvikle seg faglig gjennom etter- og videreutdanning. Lærerne må også få bedre arbeidsvilkår, slik at vi ikke tapper kreftene til de lærerne som i dag gjør sitt beste for å gi våre unge det beste utgangspunktet som mulig.

Skolepolitikere fra Høyre vil stille strengere krav til orden og oppførsel for å hindre at uro ødelegger undervisningen. Skolepolitikere fra Høyre vil sørge for å fange opp elever med lærevansker i en tidlig fase, for å gi alle elevene best mulig forutsetninger senere i skoleløpet. Skolepolitikere fra Høyre vil innføre mer praksisrettet teori i yrkesfagene, og tillate alternative opplæringsløp.

Skolepolitikk vil settes på dagsorden av alle våre Høyre-politikere, både i kommunene og på fylkestinget. En god skolepolitikk vil være avgjørende for fremtidige generasjoner. Busjettkutt i skolesektoren er en dårlig fremtidsvisjon!

Laila Davidsen
Finnmark Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar