tirsdag 31. mai 2011

Finnmark Høyre tar idretten på alvor

Organisert idrett og fysisk aktivitet er et stort og viktig felleskap i samfunnet. I tillegg til det bidraget idretten gir til folkehelsen, er den også en arena for å skape likeverd, toleranse, forståelse og respekt. Idrettsarenaen er et viktig samlingssted i mange av våre lokalsamfunn, og bidrar til trygge og gode oppvekstmiljøer. Lokalsamfunn styrker sin identitet og befester innbyggernes tilhørighet gjennom idrettens allsidige innsats.
Finnmark Høyre mener at også lavterskel trimtilbud er et viktig bidrag for både folkehelsen og idretten. Vi vil at det skal være tilrettelagte turløyper og gang- og sykkelstier i alle finnmarkskommuner.
Finnmark Høyre vil jobbe for at alle frivillige lag og foreninger får full momskompensasjon.
Finnmark Høyre mener det offentlige skal bære hovedansvaret for investeringer i baner og anlegg som sikrer breddeidretten og tilbudet til barn og unge. Vi vil få utarbeidet en handlingsplan for å ta igjen etterslepet på bygging av idrettsanlegg. I dette arbeidet vil vi synliggjøre det økende behovet i Finnmark, og kjempe for vår rettmessige andel av spillemidler.
Høyre støtter endring i tippenøkkelen slik at det kommer mer midler til idretten. Men i tillegg til mer penger vil vi også ha en helhetlig gjennomgang av anleggspolitikken og finansieringssystemet. Vi må finne frem til måter å gjøre det mer attraktivt for flere å investere i idrettsanlegg og flerbruksanlegg, og vi må se utbygging av alle typer anlegg i sammenheng, tenke utradisjonelt og funksjonelt.
Finnmark Høyre mener også at en synlig toppidrett i fylket er viktig for rekrutteringen og motivasjonen for våre yngste utøvere. Toppidretten er også gode ambassadører for Finnmark, og kan gis tilskudd for markedsføringen av fylket. I tillegg ønsker vi at fylkets toppidrett med regional og landsdekkende utøvelse gis tilskudd til delvis dekning av reisekostnader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar