onsdag 16. juli 2014

Hvorfor nei til OL i Oslo i 2022??

Hvorfor nei til OL i Oslo i 2022?

I lang tid har det vært jobbet fra toppidretten og Oslo Kommunes side med et OL i Oslo i 2022. Dette har ikke vært et folkekrav, og debatten om å arrangere et eventuelt OL har ikke vi som innbyggere fått være med på. Her ligger nok noe av forklaringen på hvorfor de fleste nå har fått nok, og ber om at disse planene umiddelbart skrinlegges!

At IOC fremstår som kravstor, overlegen og pompøs er et tema jeg lar ligge - det er kjent.

Men det et faktum at idrettslag og kommuner rundt i det ganske land har store utfordringer med den lange ventetiden på å få sine forhåndsgodkjente spillemidler utbetalt. Den mellomfinansieringen som må gjøres lokalt tar mye av kreftene til våre ildsjeler som de burde fått brukt på det aller viktigste: tilrettelegge for idrettsaktiviteter for våre barn og unge!

Det er vi ute i kommunene som møter fortvilte idrettsledere, fortvilte foreldre og fortvilte barn og unge som ikke får mulighet til å drive innendørsidrett da hallkapasiteten er sprengt.

Denne situasjonen kan ikke fortsette: dette er dårlig folkehelsearbeid! Det er jo ute i kommunene vi må gi ungdommen mulighet til å drive idrett - ikke foran en TV-skjerm 14 dager i 2022.

I 2008 støttet jeg idrettens argumentasjon om å si nei til et OL i Tromsø, nettopp begrunnet i det store etterslepet vi hadde på spillemidler. Den gang var etterslepet 1,8 milliarder kroner. I ettertid har dette økt til 2,5 milliarder, og NÅ synes idretten at et OL i Norge er en god ide?

Det er også forunderlig at noen mener at å bruke 35 milliarder på 14 dager har vi råd til, men å bruke 2,5 milliarder på å fjerne etterslepet på dagens spillemidler - det har vi altså ikke råd til?

Konklusjon:

1. Legg planene om OL i Oslo i 2022 i skuffen.
2. Fjern etterslepet på 2,5 milliarder på tildeling av spillemidler
3. Få et nasjonalt engasjement rundt et eventuelt fremtidig OL i Norge
4. Ta opp igjen fra skuffen det arbeidet det nå er brukt hundrevis av millioner kroner på

I 2022 blir det ikke OL i Norge!

Laila Davidsen
Ordfører i Alta Kommune (H)


4 kommentarer:

  1. Jeg så ingen forslag på Høyres landsmøte i fjor om dette. Kommer det et forslag fra deg til behandling av Kultur- og Finansdepartementene til høsten når Statsbudsjettet for 2015 utarbeides?

    Og hvordan ønsker du å priortere i anleggsutbyggingen all den tid Alta kommune har tre ganger så god anleggsdekning som Oslo kommune?

    De tre nordligste fylkene ble tildelt 101 millioner kroner i spillemidler i 2013, hvor Oslo ble tildelt rett under 1.5 millioner kroner mer enn Finnmark.

    SvarSlett
  2. Vi må huske på at Norge arrangerte OL sist i 1994, da var det forsåvidt også litt negativt å ha ol, men alle så jo at det var en folkefest gjennom hele arrangementet. Alta fikk jo litt utbytte av Lillehammer-ol ved de bygningene som står nede på idrettsparken.
    Tipper nok at hvis Tromsø hadde arrangert OL så hadde nok ordføreren vært svært så positiv til det framfor Oslo, det beste er jo at Alta-området kan søke om Vinter OL i 2030, det hadde vært bra.:)

    Og tilslutt hvorfor har du ifølge kommunens ordførerside hele 7 ! uker ferie. er det ikke litt mye?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har i år 1 uke ferie. Det er litt lite.

      Slett